toegankelijker en functioneler

De SharePoint startpagina

Home » Blog » De SharePoint startpagina is veranderd, en dat is maar goed ook

Een verandering om blij van te worden

SharePoint heeft in de afgelopen jaren een serieuze opmars gemaakt. Meer en meer organisaties zijn met succes gebruik gaan maken van SharePoint. Dit is natuurlijk ook te verklaren aan de hand van een toenemende groei van Office 365/ Microsoft 365 gebruikers. Organisaties die gebruik maken van een Office 365 of Microsoft 365 licentie willen ook graag het maximale rendement uit deze licentie halen en zijn zo nieuwsgierig geworden naar het inzetten van SharePoint Online. Ervaringen uit het verleden zorgden soms voor terughoudendheid. Met de juiste kennis van zaken en een goede uitleg is die terughoudendheid snel te veranderen in enthousiasme. Totdat je begon over de SharePoint startpagina…

De SharePoint startpagina waar je op belandt als je vanuit de Office 365 portaal klikt op het SharePoint icoon, heeft een make-over gehad. De ‘oude’ startpagina, was warrig en gebruikers stelden er meer vragen over dan dat ze er gemak van hadden. De nieuwe pagina is overzichtelijker en ook eenvoudiger naar de hand van de gebruiker te zetten. Chris Veneboer gaat met jullie in dit artikel in op hoe het was en hoe het nu is.

Hieronder nog even een blik op de oude pagina:

Bron: (Microsoft Nieuws)

 

De nieuwe pagina

Laten we eerst even kijken naar de basiselementen van de nieuwe startpagina. Het eerste dat opvalt is dat de pagina minder rommelig is en dat er minder informatie en links aanwezig zijn. Dat geeft een veel helderder overzicht. De pagina is opgedeeld in drie overzichtelijke gedeelten met ieder een eigen doel. Zo is er nu:

  • Het recente nieuws uit de organisatie;
  • Een overzicht van alle recente sites of sites die jij volgt binnen de omgeving;
  • Een gedeelte waar je zelf koppelingen kunt toevoegen, recente bestanden kunt zien en opgeslagen nieuwsberichten terug kunt vinden.

Doordat de nieuwe pagina rustiger is oogt dit een stuk prettiger:

 

Het koppelen van een Communicatie site

Er is dus al een hele mooie basis met de nieuwe standaard pagina. Maar het wordt nog een stukje mooier (en beter!). Het is namelijk mogelijk om een SharePoint Communicatie site te koppelen aan een SharePoint startpagina. Door het koppelen van deze communicaite site worden de menu’s en voetteksten namelijk ook netjes zichtbaar op de startpagina.

In het menu en de de voettekst kunnen (veelgebruikte) koppelingen geplaatst worden:

 

De SharePoint App

Maar dit is nog niet alles :-). Ook de SharePoint App gaat mee in deze verbetering. Binnen de SharePoint App is na het instellen van een homepagina een extra knop zichtbaar geworden. Rechtsboven-in is een huisje verschenen. Door hier op te klikken kom je direct op de ingesteld home pagina uit.

 

Een paar kleine veranderingen die het werken met SharePoint toch weer eenvoudiger maken. Bij yellow arrow zijn we blij met deze doorontwikkelingen! Wat vinden jullie?

 

Vrijblijvend advies op maat

Als jij ons verteld waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij wel de oplossingen die ondersteunen bij het bereiken van dat doel. Helder en onafhankelijk!

Maak een afspraak
Gratis whitepaper?

Alles wat je moet weten over Workspace 365 en hoe je daarmee je werk kan vereenvoudigen.

Downloaden