(junior) Microsoft werkplek consultant

32-40 uur per week
MBO
Nunspeet
Vanuit yellow arrow realiseren wij digitale vooruitgang voor onze klanten. Een onmisbaar fundament daarvoor is een op Microsoft 365 en Azure gebaseerde moderne werkplek. Die werkplek maakt het mogelijk om locatie, apparaat en tijd-onafhankelijk te kunnen werken op een veilige manier. En…. is die werkplek de basis voor slimme toepassingen en automatiseringsmogelijkheden.
Direct solliciteren
jurian 1

Dit ga je doen als Microsoft werkplek consultant

 • Samen met je collega’s van het team Moderne Werkplek begin je de week met een gezamenlijke stand-up en hoor je van elkaar wat je die week op de agenda hebt staan. Dit is ook het moment om aan te geven of je ergens hulp bij nodig hebt of even samen met iemand naar een specifiek idee wil kijken.
 • Vanuit de stand-up ga je samen met een collega naar een klant voor een workshop m.b.t. de inrichting van een nieuwe werkplekomgeving. Je hoort en ziet hoe je collega samen met de klant alle inrichtingsmogelijkheden bespreekt en welke keuzes er gemaakt worden. Jij let heel goed op en maakt aantekeningen want jij moet straks helpen bij die installatie en configuratie werkzaamheden en wilt op den duur die workshops zelf kunnen houden. Na de workshop blaas je even stoom af door een potje Mario Kart of Fifa te spelen.
 • Op dinsdag ga je naar een klant toe om nieuw aangeschaft laptops klaar te maken. Die laptops maak je gebruiksklaar vanuit Microsoft Intune en je helpt de gebruikers op weg bij de eerste in gebruik name. Vragen die ze hebben bij het in-gebruik nemen beantwoord je zelfstandig. Voor de moeilijkere zaken heb je altijd een aantal ervaren collega’s achter de hand.
 • Op woensdag ondersteun je een collega bij een grote e-mail migratie die hij aan het uitvoeren is. Er moeten 300 mailboxen naar Microsoft 365 worden gemigreerd en je ervaren collega leert je alle kneepjes van het vak op dit gebied.
 • Op donderdag help je de collega’s van de supportafdeling. Voor één van onze klanten moet er een nieuwe server geïnstalleerd worden binnen de bestaande Azure Infrastructuur zodat een applicatieleverancier daar een toepassing op kan gaan installeren. Zodra de leverancier klaar is zorg jij dat de nieuwe toepassing beschikbaar komt in de Azure Virtual Desktop omgeving. Uiteraard is ook op dat gebied genoeg kennis aanwezig bij yellow arrow zodat je altijd ergens terecht kunt met vragen of opmerkingen.
 • Op vrijdag merk je bij binnenkomst dat er veel collega’s op kantoor zijn. Dat is ook bewust zo gepland. Die dag heb je met je team overleggen over plannen, werk je samen ideeën uit of ben je bezig jezelf of yellow arrow beter te maken. Oh, en vergeet niet om voor 10:00u het Form in te vullen met de keuze van je broodje van de week (Broodje Surinaamse kip is de favoriet blijkt uit ons Power BI dashboard). De week is voorbij gevlogen en je sluit, samen met je collega’s, de week gezellig af in onze eigen bar... Oh en de klant waar je afgelopen week samen met je collega’s een workshop hebt gehouden heeft groen licht gegeven op het ontwerp dus de aankomende weken ben jij degene die samen met collega’s een hele nieuwe werkplekomgeving gaat realiseren.
Tim-2
“Bij yellow arrow werk ik aan gave projecten én kan ik mezelf continu blijven ontwikkelen.”
Tim Krijgsman
yellow arrow

Dit is wie jij bent als Microsoft werkplek consultant

 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau
 • Jij hebt je MS900 of AZ900 certificaat en daarnaast heb je bij voorkeur ook je MD-102 of MS-102 certificaat.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met oplossingen zoals het Microsoft 365 beheer centrum, Exchange Online, Microsoft Teams, Intune en het Azure beheer centrum.
 • Je vindt het leuk om in een adviserende rol bezig te zijn. Voor zover je dat nog niet kunt, wil je leren hoe je een presentatie voor klanten houdt en hoe je een adviesdocument schrijft.
 • Wat wij ook belangrijk vinden is zelfstandigheid, creativiteit en doelgerichtheid. Soms moet je even buiten de gebaande paden op zoek naar een oplossing waarmee de klant echt geholpen is. Jij krijgt hier juist energie van en draait je hand er niet voor om.
 • Je hebt een brede interesse in relevante Microsoft technologie en volgt de ontwikkelingen op dit gebied.Wat jij krijgt als Microsoft werkplek consultant

 • Gewoon een goed salaris. Een salaris dat past bij je rol en je verantwoordelijkheid, met ruimte voor groei. Gelijk duidelijkheid over wat je nu kan verdienen en wat je later kunt verdienen. O, en een mooie winstdelingsregeling.
 • Daarnaast hebben we een mooie groeiboom gemaakt waarin je precies kunt zien waar je naar door kunt groeien in de toekomst en wat daarvoor nodig is. Fijn toch?
 • Vrijheid in overvloed. Wij doen niet aan vaste werktijden, vaste werkplekken en je hebt een onbeperkt aantal vrije dagen. Smartphone/ laptop/ tablet: die zoek je lekker zelf uit. Vrijheden die bij ons heel gewoon zijn en waar jij mee om kunt gaan.
 • Een werkgever die investeert in werkgeluk! Werkgeluk gaat over betekenisvol werk, goede relaties, ontwikkeling en plezier hebben. En over het stoppen van overbodige regels, macht, ingewikkelde processen en procedures, ziekteverzuim, ongemotiveerde collega's en slechte managers. Zonde om daar onze energie aan te verspillen.
 • Je deelt de vloer met 28 andere heule leuke collega's. Vrouwen, mannen, serieus, tikkeltje maf maar ze zijn er altijd voor elkaar. O en sorry alvast voor al die keren dat je buikpijn krijgt van het lachen;
 • Een supergezellige vrij-mi-bo! De mogelijkheid om je collega's in te maken met potjes tafeltennis, tafelvoetbal, een spelletje op de Xbox of Nintendo Switch. En niet te vergeten: super vette bedrijfsuitjes.

Is dit jouw baan?

Is jouw hart sneller gaan kloppen bij het lezen van deze vacature en wil je graag werken bij het tofste bedrijf van de Veluwe?
Vul het contactformulier in onderaan de pagina.

Je mag uiteraard ook bellen of mailen met Marjolein. Ons telefoonnummer is 085 – 273 83 13, ons mailadres: werkgeluk@yellowarrow.nl.

Twijfel je of deze vacature iets voor jou is?

Neem gerust contact op met Marjolein.

Marjolein

Onze sollicitatieprocedure

Wij zijn op zoek naar gedreven professionals, met passie voor hun vak en ambitie om zichzelf te blijven ontwikkelen. Middels onderstaande stappen proberen we zo veel mogelijk over jou en je kennis en kunde te weten te komen.

Solliciteer direct

Vul onderstaand je gegevens in, klik op 'Verzenden' en wij nemen contact met je op. 

Persoonlijke gegevens

Binnen één werkdag reactie