Met Office 365

ICT in het onderwijs

ICT oplossingen voor in het onderwijs

Digitale leermiddelen spelen een steeds grotere rol in het klaslokaal. Met digitale leermiddelen moet de samenwerking tussen docent en leerling eenvoudig en effectief verlopen. Ook moet informatie op een makkelijke manier beschikbaar gesteld kunnen worden. Maar eveneens moeten de schoolopdrachten digitaal aangeboden en verwerkt kunnen worden. Heel wat benodigdheden dus!

 

Microsoft speelt hier goed op in. Zo zijn er scherp geprijsde Windows apparaten die ingezet kunnen worden in het klaslokaal. De apparaten zijn uitgerust met Windows 10. Dankzij het gemakkelijke beheer van apparaten en de onderwijs toepassingen zorgt dat voor een gepersonaliseerde manier van leren. Daarmee wordt tijd bespaard voor de docent en wordt de leerling de drijvende kracht van zijn eigen leerproces, ideaal!

“Een intranetomgeving om elkaar voortdurend op de hoogte te kunnen houden.”

Miranda Boerrichter
Reggesteyn

Lees verder

Office 365 oplossingen voor het onderwijs

Naast apparaten die geschikt zijn voor het onderwijs maakt Microsoft ook steeds meer toepassingen specifiek voor het onderwijs. Denk hierbij aan de onderdelen van Office 365 zoals OneNote-klasnotitieblok, Word Online met de hulpmiddelen voor lezen, PowerPoint om het werk van de leerlingen te presenteren, Microsoft Forms om leerlingen te helpen bij het uitvoeren van onderzoeken. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar een product dat heel hard in opkomst is in het klaslokaal is Microsoft Teams.

 

Hoe kan Microsoft Teams mij helpen?

Microsoft Teams voor educatie is de opvolger van Microsoft Classroom. Met Microsoft Teams voor educatie is het mogelijk om op een volledig digitale manier:

  • Opdrachten aan leerlingen te geven;
  • Leerlingen hulp te bieden bij het uitvoeren van de opdrachten;
  • Opdrachten in laten leveren en beoordelen;
  • Leerlingen samen laten werken aan opdrachten

 

Per leergroep kun je een Team maken en leerlingen van de groep nemen automatisch deel. Naast een Team voor leerlingen kunnen er ook Teams gemaakt worden voor het onderwijzend en ondersteunend personeel. Zo kunnen alle medewerkers ook eenvoudig informatie en ervaringen met elkaar delen! Door gebruik te maken van de Microsoft School Data Sync kan het beheren van klassen en leerlingen enorm vereenvoudigd worden. Met dit hulpmiddel kunnen er namelijk roosters uit SIS systemen gelezen worden en klassen en groepen automatisch aangemaakt worden in de Office 365 toepassingen. Deze service is helemaal gratis!

 

Meer weten over hoe je de ICT in jouw school kunt verbeteren? Maak vrijblijvend een adviesafspraak.

Ontdek de mogelijkheden in de yellow arrow gids

  • Alles over Microsoft Office 365
  • Onze aanpak uitgelegd
  • Inspirerende klantverhalen
Gratis aanvragen
yellow arrow gids

Gratis advies

Wij lichten je organisatie door en presenteren kansen en gevaren op het gebied van ICT. Gratis, maar dus zeker niet voor niks.

Ik wil de gratis scan

Ik bel je terug

Direct telefonisch je vragen beantwoord krijgen? Laat je telefoonnummer achter, ik bel je zo snel mogelijk terug.