Moderne werkplek
16 maart 2021

E-mail bijlagen opslaan in SharePoint Online

Het opslaan van bijlagen vanuit Outlook werkt niet altijd zoals we zouden willen. Het opslaan van een bijlage in je OneDrive map kan met een druk op de knop. Opslaan in een specifieke map op SharePoint is echter een heel ander verhaal. Dat kan alleen als je de betreffende map via de OneDrive sync client hebt gesynchroniseerd. Gelukkig is er een hele eenvoudige en effectieve oplossing. Je kunt namelijk je e-mail of je bijlage simpelweg verslepen naar je SharePoint locatie.

We gaan er bij deze tip vanuit dat je met de meest recente versie van de Office toepassingen werkt (Office 2019 of de Office client toepassingen uit Microsoft 365). Zorg ervoor dat je de e-mail client Outlook open hebt en de SharePoint documenten bibliotheek waarin je de bijlage wil opslaan (de vensters kun je eenvoudig naast elkaar plaatsen).

Klik op de bijlage van je e-mail bericht en sleep deze eenvoudig naar je SharePoint venster:

Laat je bijlage los en de bijlage wordt automatisch in de documentenbibliotheek in SharePoint geplaatst

 

Op deze manier plaats je een bijlage eenvoudig in SharePoint Online.

Jeroen Tuin,
Wegwijzer bij yellow arrow. Vooral bezig met het digitaal vaardiger maken van organisaties en mensen in een organisatie. Oh en ik "trek" projecten. Grondig en met een persoonlijke inbreng.

VOOR DE LIEFHEBBER

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!