Moderne werkplek
11 september 2023

De kracht van koppelingen

API bij yellow arrow

Een koppeling tussen Microsoft 365 en softwarepakketten zoals Exact Online, AFAS en Simplicate opent talloze deuren. Wat het werkproces van jouw organisatie ook inhoudt, wij hebben de expertise om een koppeling te creëren die hier perfect op aansluit. Aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk verduidelijkt onze consultant Chris wat we hiermee precies bedoelen.

Stel: je wil een nieuw project opzetten binnen jouw vertrouwde CRM-softwareomgeving, zoals Simplicate. Om een dossier op te bouwen en goed samen te werken aan dat project richt je een Team binnen Microsoft Teams in. Normaal houdt dit in dat je handmatig een nieuw team moet aanmaken in Microsoft Teams, een mappenstructuur moet opzetten en mogelijk ook nog een planbord moet maken. Dit is niet alleen tijdrovend, maar vergroot ook de kans op menselijke fouten (een verkeerde projectnaam, foute mappenstructuren...).

Hier komt onze koppeling om de hoek kijken!

Wij ontwikkelden een intelligente oplossing die dit hele proces automatiseert. Je begint gewoon met het initiëren van het project in bijvoorbeeld Simplicate en onze koppeling neemt het vanaf daar over. Ons systeem genereert automatisch het overeenkomstige Team in Microsoft Teams, inclusief de relevante kanalen, een aangepast planbord en een gestructureerde mappenopzet. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor Simplicate, maar ook voor andere veelgebruikte software zoals Exact Online en AFAS.

_LDJ3131-1
 

Slimmer, sneller, nauwkeuriger

Wat een tijdsbesparing en gemoedsrust brengt dat met zich mee! Je hoeft je niet langer zorgen te maken over de juiste instellingen, het toevoegen van teamleden of het structureren van de samenwerkingsruimte. Dat regelen wij voor je. 

Bovendien wordt het team automatisch gearchiveerd zodra het project is afgerond, zodat je geen last hebt van onnodige achtergrondruis. Dit betekent niet alleen dat je efficiënter werkt, maar ook dat je werkproces gestroomlijnder wordt.

En belangrijk om te vermelden: dit geldt niet alleen voor dit proces. Zolang de gebruikte softwarepakketten een programmeerbare interface hebben, kunnen wij soortgelijke koppelingen en automatisering faciliteren voor elk proces in jouw organisatie.

Lang verhaal kort: onze koppelingen maken jouw werkproces slimmer, sneller en nauwkeuriger. Het enige wat je hoeft te doen is je project starten en de koppeling neemt al het werk over. Zo kun jij je concentreren op de taken die er echt toe doen, terwijl de technologie het zware werk voor je doet. Ontdek de voordelen van onze geautomatiseerde koppeling en til je werkprocessen naar een hoger niveau.

API

Vooruit, nog 2 mogelijkheden

Ja, koppelingen bieden nóg meer mogelijkheden. Om het zo duidelijk mogelijk te maken, delen we nog een aantal praktijkvoorbeelden:

  1. Koppeling van je HR-bronsysteem aan Microsoft 365

Bij dit voorbeeld nemen we NMBRS als illustratie, maar vul gerust jullie eigen HR-systeem in. NMBRS is een salarissoftwarepakket waarin nieuwe medewerkers worden aangemaakt. Deze medewerkers moeten ook worden toegevoegd aan de Microsoft-omgeving. Dankzij onze koppeling tussen NMBRS en Microsoft 365 worden nieuwe medewerkers automatisch geïntegreerd in Microsoft 365. Bovendien kunnen we hen direct aan de juiste groep toewijzen en rechten aan hun account koppelen.

  1. Efficiënte informatieverdeling naar de juiste personen

Binnen AFAS is het mogelijk om onder de verkooprelatie de specifieke diensten te selecteren die door die relatie worden afgenomen. Uiteraard nemen niet alle relaties dezelfde diensten af, maar het is belangrijk om gerichte informatie te kunnen versturen over jullie aanbod. Onze AFAS-HubSpot-koppeling pakt de contactpersonen van de verkooprelatie die bepaalde diensten afnemen en plaatst ze in de bijbehorende nieuwsbriefgroep in HubSpot. Op deze manier garandeer je dat relevante informatie bij de juiste verkooprelatie terechtkomt.

Als een relatie een bepaalde dienst niet langer afneemt, ontvangen ze ook geen informatie meer over die dienst. Hetzelfde geldt wanneer een verkooprelatie een nieuwe dienst afneemt: dan worden ze automatisch aan de lijst toegevoegd. Hiermee houd je de communicatie gericht en up-to-date.

Een koppeling, en dan?

Zodra een koppeling is opgezet, kun je deze naar behoefte uitbreiden of aanpassen. Een logische volgende stap is om andere componenten van het Microsoft Power Platform - zoals een Power App - aan de koppeling toe te voegen.

Misschien vraag je je af wat een Power App precies inhoudt en wat je ermee kunt doen. Neem eens een kijkje in onze whitepaper PowerApps op de plank. Hierin kun je ontdekken welke Power Apps we al hebben ontwikkeld en hoe deze van waarde kunnen zijn voor jouw organisatie.

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Wij geloven in het vereenvoudigen van complexe zaken. Daarom dagen we jou (en onszelf natuurlijk) uit om te bedenken welke verdere stappen binnen jullie organisatie genomen kunnen worden als het gaat om optimalisatie en automatisering. En geloof ons, het kan altijd nóg gemakkelijker. 

Meer weten? Ik laat je graag succesvolle koppelingen zien. 

Maak een afspraak

Chris Veneboer,
Jouw persoonlijke Power AutoMate ;-). SharePoint, Teams en Power Platform guru.

Wellicht ook interessant

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!