Moderne werkplek Apps & data
12 oktober 2023

Datamigratie - 'Even' de gegevens van 1500 uitzendkrachten migreren?

yellow arrow data migratie

Hoe yellow arrow de overgang naar nieuwe software makkelijk maakt

'Even' de NAW-gegevens van 1500 uitzendkrachten en alle bijbehorende dossiers verplaatsen naar een ander softwaresysteem...

Het is een scenario dat veel bedrijven kennen: na jaren een bepaald softwaresysteem te hebben gebruikt, is het tijd voor iets nieuws. De belofte van betere functionaliteit, efficiëntie en gebruikerservaring lonken. Maar dan komt de migraine: datamigratie.

Het probleem

Je hebt jarenlang data opgebouwd - klantgegevens, medewerkergegevens, transacties, rapporten, enzovoort. Deze data zijn heel belangrijk voor je bedrijf. En nu staat je voor de uitdagende taak om die gegevens naar je nieuwe systeem te verplaatsen. Handmatige overdracht of een gedeeltelijke automatische migratie kosten veel tijd en de kans dat er waardevolle gegevens verloren gaan, is aanwezig.

Een praktijkvoorbeeld 

Een gerenommeerd uitzendbureau met een actief bestand van meer dan 1500 uitzendkrachten, was afhankelijk van een verouderd softwarepakket. Hoewel het jarenlang goed had gefunctioneerd, voelde het bureau dat ze meer geavanceerde functionaliteiten en flexibiliteit nodig hadden. De keuze viel op Afas Flex, maar de uitdaging lag in de transitie: hoe verhuis je de dossiers van duizenden uitzendkrachten zonder gegevensverlies?

Door het Data & Apps-team van yellow arrow in te schakelen om de overgang te begeleiden. Allereerst voerden we een analyse uit van de data binnen het huidige pakket, identificeerden verouderde gegevens en dubbele records en bereidden alles voor op een gestroomlijnde overdracht. Met ETL-tools en -technieken en Microsoft SQL hebben we ervoor gezorgd dat alle NAW-gegevens van de uitzendkrachten, contracten, loonstroken, fase-standen en reserveringen werden overgezet naar Afas Flex.

De transitie verliep soepel. Tuurlijk ging het allemaal niet vanzelf, maar de dagelijkse bedrijfsvoering kon volop doorgaan en de migratie is geslaagd. Dankzij een goede voorbereiding en onze strategische aanpak was hun nieuwe systeem operationeel en waren hun gegevens ook meer gestructureerd. Op dit moment helpen we het bureau met het implementeren van PowerBI binnen Afas Flex, waardoor het betere inzichten krijgt in hun kandidaatdatabase, de prestaties en inzet van uitzendkrachten, het ziekteverzuim, enzovoort. Dat leidt weer tot betere plaatsingen en optimalisatie van de dienstverlening.

Het Data & Apps-team van yellow arrow heeft veel ervaring op dit gebied en zorgt ervoor dat je tijdens deze migratie geen migraine krijgt.

 

apps&data
 

Datamigratie

Of je nu overstapt van een oud CRM-systeem naar een nieuwe of van het ene ERP-systeem naar het andere: wij zorgen voor een naadloze migratie. Geen handmatige gegevensoverdracht of gedeeltelijke automatische migraties die je waardevolle gegevens verloren laten gaan.

Bredere expertise

Uiteraard bieden wij data-expertise op een veel breder vlak dan enkel migratie. Denk aan data warehousing, big data-oplossingen, data-integratie, data-kwaliteitsbeheer, datamanagement, ETL-diensten, de analyse en rapportages van data, het beschermen en beheren van data conform de wettelijke vereisten... En ga zo maar door.

Bij yellow arrow begrijpen we dat data het hart van je bedrijf vormen. Daarom zorgen we ervoor dat je migratieproces pijnloos, efficiënt en effectief is. Vervolgens bieden we ons hele team aan om met die data nuttige dingen te doen. 

Dus, de volgende keer dat je denkt aan het upgraden van je software: denk aan ons! Wij zorgen ervoor dat het geen hoofdpijndossier wordt én dat je vooruit kunt. 😉

Meer weten? We komen vrijblijvend langs om te sparren over de mogelijkheden!

Maak een afspraak

Cees Noorderijk,

VOOR DE LIEFHEBBER

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!