-
Data en RPA
-
PowerBi

Al je inzichten en overzichten op één plek!

Verzamel je al veel data binnen je bedrijf maar heb je het gevoel dat je er nog niet genoeg mee doet? Kun je de data niet goed overzien of analyseren? Het is tijd om afscheid te nemen van het gedoe met losse Excel-bestanden en draaitabellen! Met PowerBI dashboards heb je al jouw belangrijke organisatie-inzichten op één plek overzichtelijk bij elkaar.  

Door gebruik te maken van Power BI kunnen we jouw data verzamelen en presenteren in dynamische dashboards. Deze dashboards bieden altijd actuele informatie, omdat de data automatisch wordt verwerkt en bijgewerkt. Geen gedoe meer met complexe en ellenlange Excel bestanden of tig verschillende dashboards, maar heldere, centrale visuals die direct inzicht geven in historie, trends en ontwikkelingen. Dat is het doel.  

Interesse?
_LDJ4971

Wat zijn de voordelen van Power BI?  

Naast de eerdergenoemde voordelen zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor een Power BI dashboard 

Eenvoudig data koppelen en verwerken  

Power BI kan snel en gemakkelijk grote datasets verwerken. Daarnaast kan er vanuit Power BI een koppeling gemaakt worden met heel veel verschillende databronnen. Door deze koppelingen kun je de data naar één centrale plek toebrengen en met die verzamelde data kun je aan de slag. Dus heeft jouw bedrijf veel data (in verschillende bronnen) beschikbaar en wil je dit overzichtelijk presenteren? Dan is een Power BI dashboard de oplossing voor jullie. Ook als je nog niet heel veel data hebt verzameld, kan een dashboard al wel een goede optie zijn, . Je kunt eenvoudig beginnen met Excel bestanden als databron. Dus ook als je nog simpel data verzameld en niet veel data hebt, is Power BI makkelijker. 1 centrale plek voor het dashboard, voor iedereen inzichtelijk. Veel meer visualisatiemogelijkheden.  

 

 

 

Data Renee

Andere voordelen 

Daarnaast is data de toekomst, dus als je nu al begint met een dashboard, en je data zich in de toekomst uitbreidt wordt het alleen maar makkelijker. Maar dan moet je wel instappen. Vaak werk je al met meer data dan je denkt. We kunnen het eenvoudig uit programma's halen die je gebruikt voor het bijhouden data, als dit groeit kun je daar ook op doorbouwen ipv dat je dan moet overstappen. 

Online omgeving 

Power BI biedt niet alleen een desktop-applicatie, maar ook een handige online omgeving: de Power BI Service. Met deze service kun je eenvoudig dashboards delen met collega's en samenwerken aan analyses en rapporten.  

 

 

_LDJ3675 (1)

Andere voordelen

Row level security  

Een ander groot voordeel is de optie voor row level security. Hierbij kun je als organisatie precies bepalen welke gegevens gebruikers van het dashboard mogen zien. Hierdoor hebben gebruikers alleen toegang tot relevante informatie voor hun rol.  

Geavanceerde mogelijkheden  

Naast de basis mogelijkheden van Power BI kun je ook geavanceerde data-analyses uitvoeren in Power BI. Met behulp van DAX (Data Analysis Expressions) kun je complexe berekeningen uitvoeren en aangepaste metingen en velden maken op basis van je gegevens. Denk bijvoorbeeld aan gemiddeldes, maar ook cumulatieve cijfers en dynamische periodes zoals ‘year to day’. Bovendien biedt Power BI uitgebreide filteringsopties, waardoor je eenvoudig dashboards kunt bekijken op verschillende niveaus. Of het nu gaat om het analyseren van gegevens op regionaal of afdelingsniveau, het vergelijken van verschillende producten over de jaren heen, of het bekijken van specifieke informatie per medewerker: Power BI biedt alle opties die je nodig hebt voor een goede analyse. 

 

corné 1

Maak gebruik van onze expertise voor jouw Power BI dashboard  

Ben jij enthousiast geworden na dit verhaal en wil je ook gebruik gaan maken van Power BI rapporten?  

Onze specialisten kunnen je gedurende het hele proces ondersteunen bij het inzichtelijk maken van jouw data. Van het verzamelen, transformeren en modelleren van de data tot aan het visualiseren ervan. Ons team bestaat uit data engineers, modelleurs en data analisten, waardoor we in staat zijn om een solide datamodel op te zetten aan de achterkant, met als resultaat een krachtig visueel rapport aan de voorkant. Neem contact op voor meer informatie.  

 

_LDJ3131

Geen gedoe. In vijf stappen naar succes

Ontdek PowerBi

Microsoft solution partner

Wij gaan voor het hoogst haalbare. Altijd. Wij zijn dan ook een Microsoft solution partner voor het onderdeel Digital & App Innovation en Data & AI. Wij kennen de oplossingen van binnen en buiten. Weten met welk doel we de oplossingen in kunnen zetten en welke digitale vaardigheden er nodig zijn om het maximale rendement uit een oplossing te halen.

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!