AKSOS en yellow arrow: maximale performance in cijfers en IT

AKSOS is een accountancykantoor dat no-nonsense hoog in het vaandel heeft staan. Krijn de Lange, partner bij AKSOS, legt dat graag uit: “Innovatie is iets wat je na kunt streven, maar niet omdat je het zelf zo nodig vindt om met innovatie bezig te zijn. Uiteindelijk doen we ons werk voor de klant en die moet er iets mee opschieten. Digitale middelen zijn er om je daarin te ondersteunen. Toen wij merkten dat ons applicatielandschap onze behoeften niet langer bijhield, wisten we dat er iets moest gebeuren. Kort gezegd wilden we van een trage server naar een vlotte cloud.” Dat klinkt yellow arrow als muziek in de oren.

Maak adviesafspraak
AKSOS_algemeen_sfeer_MG_6438-min-1024x683
Bedrijfsomvang
70
Locatie
Groningen, Zwolle. Leeuwarden
Branche
Accountancy
Toepassingen
Microsoft 365
Workspace 365
Azure Virtual Desktop
Microsoft Intune
yellowarrow BAAS
VoipGRID

Op weg naar de cloud

De performance van de oude ICT-omgeving liet te wensen over. Krijn vertelt: “Veel van de software die we binnen de accountancy gebruiken, voldoet nog niet aan de standaarden die we zouden willen hanteren. Je hebt te maken met essentiële applicaties die nog vanaf een server moeten draaien, met alle negatieve gevolgen van dien. Als je honderd keer achter elkaar een bepaalde handeling uit moet voeren en steeds drie tellen moet wachten wanneer je op ‘enter’ hebt gedrukt, kun je niet bepaald spreken van een soepele gebruikerservaring. Daarbij loop je nog het risico van downtime, wat helemaal desastreus is voor een kantoor met 70 werknemers. Zelf zijn we heel erg van het automatiseren en het functioneel inzetten van nieuwe technieken. Daarom zijn we een aanbestedingstraject ingegaan voor de partij die ons goed naar de cloud kon brengen. Want dat we die kant op wilden, dat was wel duidelijk.”

Het klassieke servermodel afgeserveerd

De verschillende partijen die zich over de zaak mochten buigen hadden allemaal een andere benaderingswijze. Krijn gaat verder: “De meeste IT-partijen bleven duwen op een oplossing waarin een traditioneel datacenter met dito serverinrichtingen een belangrijke rol speelde. Alleen yellow arrow zei meteen dat we een “cloud tenzij”-beleid moesten gaan volgen en zo ook de nieuwe werkplek in moesten steken. Dat sprak ons aan, omdat we dat zelf ook voor ogen hadden. Als de coronapandemie ons iets geleerd heeft, is het wel dat je onafhankelijk van tijd, locatie en apparaat met elkaar wilt kunnen samenwerken. Een on premises-oplossing geeft je die vrijheid gewoon niet. Wij logden met onze laptops in op een extern ondergebrachte omgeving waar je vervolgens je toepassingen start. Vroeger was dat prima, maar de beperkingen van die werkwijze wegen nu steeds zwaarder. Innovatie en flexibiliteit zijn ver te zoeken en het is nog relatief duur ook. Daarbij zit je achter een machine waarvan je de power niet gebruikt, omdat je op de externe server leunt.”

AKSOS_algemeen_sfeer_MG_5671-min-1024x683

“We wilden, kort gezegd van een trage server naar een vlotte cloud.

Krijn de Lange
Partner

 

Een frisse start met vers gereedschap

Yellow arrow mocht het moois waar gaan maken. Krijn vervolgt:“Veel van de toepassingen die we gebruikten kon in de Microsoft cloud worden ondergebracht. De meer traditionele toepassingen die op servers draaiden, waren wat lastiger toegankelijk te maken. Om goed van start te kunnen gaan, hebben we in samenspraak met yellow arrow besloten om tegelijk met het vernieuwen van het werkconcept ook voor elke medewerker een nieuwe laptop aan te schaffen. Deze laptops zijn door yellow arrow vanuit een centraal beheerde oplossing, Microsoft Endpoint Manager, op een uniforme manier geïnstalleerd met Windows 10. Binnen deze beheeroplossing zijn alle instellingen die doorgevoerd worden tijdens en na de installatie vastgelegd, zodat ook in de toekomst apparaten op exact dezelfde manier worden ingericht. Een prima vertrekpunt!”

Van stoffig naar gestroomlijnd

Terug naar de traditionele toepassingen die moeilijk naar de cloud konden. Krijn: “Yellow arrow wilde de servertoepassingen voor ons net zo toegankelijk maken als de cloudapplicaties. Dat hebben ze gedaan met Azure Virtual Desktop van Microsoft. Mooi meegenomen is dat bij diensten als deze de technieken die zorgen voor een veilige en robuuste toegang al kant en klaar ingericht zijn. Juist deze onderdelen zijn vaak heel complex om zelf in te richten. Door de traditionele servertoepassingen onder te brengen in Azure Virtual Desktop konden we ze op een ‘cloud-achtige’ manier in een modern jasje aanbieden in een webportaal. Nu zijn al onze toepassingen op een eenduidige manier te benaderen vanaf onze laptops en andere apparaten. Die toepassingen zijn, naast overige relevante informatie van de organisatie, vanuit één centrale portaal, Workspace 365, te benaderen. Wel zo gemakkelijk voor onze medewerkers. Dat alles gebeurt op een soepele en snelle manier die vroeger niet denkbaar was.”

Toekomst en samenwerking

Hoe is de samenwerking verlopen? “Daar kan ik kort over zijn,” zegt Krijn. “Die was perfect. De mensen van yellow arrow denken met je mee en begrijpen waar je naartoe wilt. Ze hebben oog en aandacht voor de benodigde digitale vaardigheden en zorgen ervoor dat iedereen bekend raakt met de nieuwe middelen die geïntroduceerd worden. Je hoeft niet uit te leggen wat je bedoelt en ze dragen oplossingen aan voor problemen die je zelf nog niet eens gedefinieerd hebt.

AKSOS-referentie

''Een prettige bijkomstigheid van alle korte lijntjes met yellow arrow is ook dat we als het ware bij ze aan tafel zitten tijdens het ontwikkelproces.''

Krijn de Lange
Partner

Korte lijntjes

Ze verdiepen zich blijvend in jouw tak van sport en de softwaretoepassingen die daarmee gemoeid zijn. Ze komen met doorontwikkelingen en verbeteringen waaraan wij nog niet gedacht hadden, maar die wel perfect bij onze business passen. Door de keuzes die we daar samen in maken komen we steeds dichter bij een werkwijze die volledige web-based is. Een prettige bijkomstigheid van alle korte lijntjes met yellow arrow is ook dat we als het ware bij ze aan tafel zitten tijdens de denk- en ontwikkelprocessen. We kunnen onze mening geven over nieuwe functionaliteiten en ze op die manier mede vormgeven. Dat past perfect bij een kantoor als het onze, waar we van het zinvolle en het logische uitgaan.

Over de ondersteuning die ze aan ons leveren zijn we ook erg tevreden. Meldingen die wij bij ze doen worden vlot opgepakt en yellow arrow brengt ons op actief op de hoogte van nieuwe en relevante ontwikkelingen. Wat wil je nog meer?

Vergelijkbare cases

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!