ISO Management App voor KAM Consultants op basis van Microsoft Power Platform

KAM Consultants, in 2011 gestart door Joost Vaessen, is een specialist in certificatiebegeleiding en -training op het gebied van Kwaliteit-, Arbo- en Milieumanagement. Dat is een hele mond vol en behoorlijk complex. Simpel gezegd: Joost maakt iedere dag met zijn team de wondere wereld van ISO-normen een stukje leuker en begrijpelijker. Een bedrijf dat net als yellow arrow gestart is met een andere visie op de branche. De missie van KAM Consultants luidt: “we change the world of ISO certification together. En dat gaat lekker! In 2020 telde het bedrijf nog 7 man, inmiddels vandaag de dag maar liefst 25.” 

Maak adviesafspraak
yellow-arrow-en-KAM-Consultants-1024x480
Bedrijfsomvang
25+
Locatie
Amersfoort, Roermond
Branche
Zakelijke dienstverlening
Toepassingen
Microsoft 365
Power Apps
Workspace 365

Managementsysteem op basis van Microsoft Power Platform

Joost Vaessen weet vanuit de praktijk dat er bij meerdere klanten van KAM Consultants behoefte is aan een op Microsoft gebaseerd managementsysteem. Er is behoefte aan betaalbare en makkelijke bereikbaarheid van documenten over procedures en werkinstructies. Een eenvoudig systeem dat de administratieve ballast van ISO-certificering verlaagt en eenvoudig rapportages genereert.

De opdracht voor een PowerApp

Yellow arrow ontwikkelt voor KAM Consultants een PowerApp op basis van Microsoft Power Platform. Een PowerApp die het mogelijk maakt goede rapportages te verzamelen voor het behoud van een ISO-certificering. De inhoudelijke kennis over de branche specifieke eisen komt bij KAM Consultants vandaan en de bouw van de app wordt door yellow arrow gerealiseerd. KAM Consultant wil dat de PowerApp dusdanig ontwikkeld wordt dat het eenvoudig schaalbaar is voor verschillende type organisaties in zijn klantenkring. 

De samenwerking tussen beide partijen is ontstaan toen yellow arrow zelf de expertise van KAM  Consultants nodig had voor het behalen van het ISO 27001 certificaat. Peter Noorderijk, van yellow arrow vertelt: “ik gaf bij Joost aan dat ik geen gebruik wilde maken van een extreem duur extern managementsysteem. Wij kunnen dat namelijk prima zelf realiseren vanuit onze eigen ShairePoint Online omgeving en de PowerApps zoals wij die ook voor onze klanten als oplossing bieden. De reactie van Joost daarop was positief en zo is onze samenwerking tot stand gekomen.”

yellow-arrow-en-KAM-Consultants-1080-1024x1024

"De nieuwe app wordt zo gebouwd dat het visueel eenvoudig de eigen look & feel van een klant van KAM Consultants kan aannemen."

Joost Vaessen
Directeur

ISO Management App op basis van Microsoft Power Platform

Een ISO-certificering behalen is veel werk. Het certificaat behouden is uitdaging twee. Dat vraagt een accurate registratie van incidenten zoals ongelukken, datalekken, gevaarlijke situaties, werkplek inspecties en andere specifieke rapportage. Reden te meer om daar een app voor te laten bouwen die de registratie hiervan vereenvoudigd.

Joost vertelt: ‘” Een eerste app die we op basis van Microsoft Power Platform hebben laten bouwen door yellow arrow was een basis. De nieuwe app die we laten bouwen is grootschaliger. Waar de basis app vooral gericht is op klanten in de zakelijke dienstverlening is de nieuwe app straks een platform voor verschillende type organisaties. Bedrijven in de bouw of facilitaire dienstverlening hebben bijvoorbeeld andere type formulieren en andere rapportages nodig.” De developer van yellow arrow ‘ Chris Veneboer’ vult aan: “De nieuwe app wordt zo gebouwd dat het visueel eenvoudig de eigen look & feel van een klant van KAM Consultants kan aannemen. Er staat een stevige basis waar bedrijfsspecifiek flexibel op doorontwikkeld kan worden met behulp van modules. Het is een platform.”

Duidelijke rol van yellow arrow en KAM Consultants in het ontwikkelproces

Joost vertelt: “Eerst moet je goed van elkaar weten wat de verwachtingen zijn. Yellow arrow plande hiervoor een workshop waarin de uitgangspunten goed bepaald werden. Ik heb eerder software ontwikkeld met een andere partij, ik wist dus goed hoe ik me hierop voor moest bereiden.” Joost lacht en zegt: “Er stond twee uur voor gepland maar na een half uur waren we al klaar. Het werkt prettig als je elkaar snel begrijpt.”

De developer van yellow arrow merkt op: “geweldig om met iemand samen te werken die begrijpt waar het ontwikkelen van een app over gaat. Die voorkennis is overigens voor yellow arrow niet noodzakelijk om een nieuwe app te kunnen bouwen, maar het versnelt het proces duidelijk. De kennis van de branche voor de inhoud van de app moet van KAM Consultants komen, we vormen een goed team zo.”

Joost gaat verder: “Na de workshop heeft yellow arrow een Strak Plan (projectplan) opgesteld. Het bevat een duidelijke omschrijving van opdracht en werkproces. Er wordt gewerkt volgens de scrum methode waarin met korte sprints resultaten worden opgeleverd. Tijdens development kan er wat ruis ontstaan. Een andere uitwerking dan ikzelf voor ogen had. Door met korte sprints te werken heb je die ruis samen snel op het vizier, zonder dat het extreem ver is doorgevoerd in de app. Dat werkt prettig.”

Chris knikt en zegt: “We zijn na het projectplan gestart met het maken van visuals om die ruis te voorkomen. Nu werken we stap voor stap de verschillende modules uit in korte sprints. In totaal realiseren we negen modules voor de app. In dit project pakken we de eerste drie op, namelijk de ISO-rapportages: ‘gevaarlijke situaties’, ‘ongelukken’ en ‘intern draagvlak’.

Zodra de eerste module af is volgt nummer twee enzovoort. Hoewel we momenteel direct ontwikkelen voor een klant van KAM Consultants trekken we het development breder. Deze ISO Management App op basis van Microsoft Power Platform is straks geschikt om aan meerdere type klanten van KAM Consultants te koppelen.”

 

yellow-arrow-en-KAM-Consultants-brand-1024x480

"Geschikt om aan meerdere type klanten van KAM Consultants te koppelen"

Joost Vaessen
Directeur

Joost Vaessen over de samenwerking met yellow arrow

“Als ik denk aan yellow arrow dan vind ik de jonge, enthousiaste cultuur typerend. Ze gebruiken ook grappige namen voor de documenten zoals bijvoorbeeld het ‘Strak Plan’. Het bedrijf sluit goed aan bij de cultuur van mijn eigen bedrijf. Flink gedreven om iets moois af te leveren en kundig.

Wat betreft de ontwikkeling van de ISO Management App zie ik tegelijk dat de kennis van de branche waarin ik werk niet zo hoog is bij het team van yellow arrow. Dat vang ik dan uiteraard op. Logisch ook want dat is het verschil tussen de inhoud en de techniek.” Er valt een korte stilte. “Het gebrek aan diepe inhoudelijke kennis van de ISO-branche weerhoudt mij er overigens niet van om yellow arrow bij anderen aan te bevelen. In de consultantgesprekken bij mijn klanten verwijs ik gerust door. Dat heb ik afgelopen week nog gedaan.

Vergelijkbare cases

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!