“Hoe data-analyse bijdraagt aan groeiende bedrijfsprestaties”

Dutch Days, voorheen BNS people, is een uitzend en detacheringsbureau waar de accenten in positieve zin net even anders liggen. Zo belooft Dutch Days buitenlandse werknemers niet alleen goed werk, maar ook een fijne tijd in Nederland. Dutch Days vindt dat werk en privé in balans moeten zijn. Om deze belofte waar te kunnen maken moet Dutch Days wel kunnen beschikken over de juiste inzichten zodat hier tijdig op gestuurd kan worden.

Maak adviesafspraak
dutch-days-uitgelicht
Bedrijfsomvang
25
Locatie
Nunspeet
Branche
Uitzend- en detacheringsbureau
Toepassingen
SQL Server
Microsoft Power BI

Good work, good life

Met het doel om goed werk en goed leven te faciliteren heeft Dutch Days ons gevraagd om inzichtelijk te maken wanneer, waarom en onder welke omstandigheden medewerkers bij Dutch Days vertrekken of voornemens zijn te vertrekken. Informatie dat op verschillende plaatsen al wel is vast gelegd maar waar nog nooit de samenhang van onderzocht is.

Yellow arrow heeft Dutch Days geholpen om de informatie (data) uit verschillende systemen samen te brengen, verbanden in data gelegd en inzichten (dashboards) gegenereerd die exact laten zien wat de samenhang is en waar het verloop zit. Wij hebben het hele data vraagstuk in kaart gebracht, in een architectuur gegoten, deze architectuur geïmplementeerd en op basis hiervan de dashboards beschikbaar gesteld die de informatie tonen. Dutch Days is met deze inzichten in staat om voortijdig dit verloop te voorkomen door factoren die zorgen voor het verloop te wijzigen.

Dutch-Days-Locatie-dag-26573-1024x683

"Door inzicht in data iedere dag beter worden"

Nick Dobbenberg
Operationeel manager

‘’Koude’’ technologie combineren met goed opgeleide en betrokken recruiters

“Informatie over onze processen, in dit geval de in- en uitstroom van uitzendkrachten verzamelden wij altijd al wel, alleen werd dit gedaan op verschillende (bestands) locaties en door verschillende personen binnen onze organisatie. Hier ging veel tijd en energie verloren en doordat er geen verbanden gelegd werden tussen deze verschillende data stromen kon je er niet zoveel mee. Door de BI oplossingen van yellow arrow zijn we nu in staat realtime inzicht te genereren in deze processen en weten we ook nog eens hoe we het kunnen gebruiken om als uitzendbedrijf beter om te gaan met onze uitzendkrachten en kandidaten. Wij gaan, met hulp van yellow arrow, Business Intelligence de komende maanden vaker toepassen op andere processen, een data gestuurde organisatie heeft immers de toekomst, zeker wanneer je in staat bent deze ‘’koude’’ technologie te combineren met goed opgeleide en betrokken recruters die maar 1 doel hebben: een perfecte match creëren!” Aldus Cees Noorderijk.

 

Een fundering waar Dutch Days mee vooruit kan

In het verleden was er minder aandacht voor de kwaliteit en structuur van data, dat zorgt voor de nodige uitdagingen wanneer je met deze informatie aan de slag gaat. Daar komt nog eens bij dat de informatie in verschillende systemen wordt opgeslagen en nu moet worden samengebracht. Jesse Lesnussa vertelt: “Yellow arrow heeft Dutch Days geholpen om de informatie uit verschillende systemen samen te brengen in een datawarehouse. Het koppelen van de data vanuit de verschillende systemen, gebeurt met behulp van ETL-processen. Een ETL-proces is een verzameling van handelingen waarbij data wordt geëxtraheerd, getransformeerd en ingeladen. Deze ETL-processen worden met behulp van SSIS (SQL Server Integration Services) ontwikkeld. Een ETL-proces is noodzakelijk voor het integreren van de data, omdat de data in de data warehouse anders gestructureerd wordt. Als data warehouse is er namelijk gekozen voor een Data Vault structuur. Hiermee wordt de geschiedenis van data opgeslagen, is de bron van de data volledig traceerbaar en kunnen nieuwe bronnen gemakkelijk geïntegreerd worden in het datamodel. Een fundering waar Dutch Days de komende jaren mee verder kan dus. Verder is er ook een ETL-proces ontwikkeld waarmee de data vanuit de datawarehouse in de Data Marts geïntegreerd worden. De Data Marts bevatten uitsluitend de relevante onderdelen van de data warehouse waarop de dashboards gedraaid kan worden. Deze dashboards beschikken over de benodigde data om inzichten te creëren die exact laten zien wat de samenhang is en waar het verloop zit.”

dutch-days-uitgelicht

"Een data gestuurde organisatie heeft  de toekomst"

Henk Drost
Verzuim coördinator

Vergelijkbare cases

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!