“Overal veilig kunnen werken wordt steeds belangrijker”

De ICT-afdeling van de gemeente Houten ondersteunt zo’n 800 gebruikers. De omvangrijke infrastructuur hiervoor wordt door onder andere coördinator Peter Klinkenberg beheerd: “Er zijn voortdurend ontwikkelingen op technisch gebied. We kunnen ondersteuning daarbij goed  gebruiken.” Yellow arrow helpt de gemeente bijvoorbeeld bij het vernieuwen van de Microsoft (Cloud) infrastructuur. 

Maak adviesafspraak
gemeente-houten-tuin-1024x668
Bedrijfsomvang
800
Locatie
Houten
Branche
Gemeente
Toepassingen
Intune
SharePoint Online
Microsoft Teams

Met oog voor de ontwikkelingen in het ICT-landschap en de implicaties en mogelijkheden daarvan voor de gemeente Houten worden probleemgerichte acties ondernomen.Een voorbeeld hiervan is de implementatie van een Mobile Device Managementoplossing, Microsoft Intune. De medewerkers van de gemeente gebruiken diverse mobiele platformen voor toegang tot bedrijfsgegevens en bedrijfsapplicaties. Hier had de gemeente echter niet de controle en beheersbaarheid over die vereist wordt in de AVG- en BIG-richtlijnen die gelden voor een gemeente. Peter Klinkenberg: “Security speelt een steeds grotere rol en er worden – terecht – steeds zwaardere eisen gesteld. Het is de kunst om te zorgen dat een betere beveiliging niet leidt tot minder gebruiksgemak.”

gemeente-houten-referentie

"Een betere beveiliging mag niet tot minder gebruiksgemak leiden"

Peter Klinkenberg
ICT manager

Security-by-design

Yellow arrow heeft de gemeente Houten geholpen met het opstellen van een beleid voor mobiel werken en dat beleid vertaald naar de Mobile Device Management oplossing. Met deze oplossing is de gemeente in staat om mobiele apparaten op een veilige en beheersbare manier toegang te geven tot bedrijfsinformatie en applicaties. Het maakt zelfs niet uit met welk type apparaat de gebruiker dat doet, de Intune-oplossing  is ontwikkeld vanuit het security-by-design principe en blijft altijd beveiligd. Yellow arrow begreep goed dat in dit traject niet enkel de techniek een succes bepalende factor was maar vooral de adoptie onder de eindgebruikers bepalend was. Beide aspecten hebben ze goed in de vingers.

 

Verregaande service

Over de samenwerking met yellow arrow is dhr. Klinkenberg te spreken. “Peter Noorderijk van yellow arrow kent onze organisatie al jaren en we hebben altijd prettig samengewerkt. Een bedrijf als yellow arrow heeft meer aandacht voor de ontwikkelingen die spelen in onze organisatie en doet net iets meer om het project tot een goed einde te brengen. Bij veel grotere bedrijven zien we vaak dat er vrij rücksichtslos geleverd wordt wat op papier is afgesproken. Yellow arrow denkt met ons mee en levert niet alleen wat vooraf hebben afgesproken maar wat we op dat moment nodig hebben, inclusief nazorg.”

Vergelijkbare cases

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!