JobTrans innoveert met AI in presentie-registratie  

Hoe kunnen processen sneller en efficiënter? Dat is de vraag waar Wil-Jan van Dijk zich bezighoudt bij JobTrans, uitzender en opleider in de transport en logistiek. De verwerking van de presentielijsten van de cursussen wilde hij graag stroomlijnen. Of wij JobTrans wilden helpen met een eenvoudige en snelle PowerApp? Uiteraard!  

Maak adviesafspraak
voorkant pand
Bedrijfsomvang
41
Locatie
Genemuiden
Branche
Transport en Logistiek
Toepassingen
Microsoft 365
Microsoft Teams
SharePoint
OneDrive
BAAS dienst
Workspace 365
Exclaimer
PowerApps
Printix
VoIP dienst

Wil-Jan van Dijk, manager organisatie en ontwikkeling, richt zich dagelijks op de groei en verdere professionalisering van de processen binnen JobTrans. Zijn focus ligt op het versnellen en optimaliseren van taken, met als grote vraag: hoe kan het bedrijf processen efficiënter laten verlopen? 

Eén van de processen die Wil-Jan wilde stroomlijnen, was de verwerking van de presentielijsten van de cursussen die JobTrans door het hele land geeft. Vanuit de instanties waar JobTrans me samenwerkt, zijn zij verplicht de cursisten presentielijsten te laten tekenen. In dat proces ging veel tijd en energie verloren, omdat de lijsten na het tekenen opgestuurd moesten worden en de frontoffice ze vervolgens handmatig moest verwerken.  

 

wil jan dijk JobTrans

“Cursisten kunnen nu eenvoudig in de app de presentielijsten tekenen. En onze instructeurs en frontoffice-collega's kunnen dankzij de app veel efficiënter samenwerken.”

Wil-Jan van Dijk van JobTrans:
Manager organisatieontwikkeling

Vertrouwen in yellow arrow

Wil-Jan vroeg yellow arrow mee te denken over een oplossing. "We werken al een tijdje samen met yellow arrow en weten uit ervaring dat ze goed begrijpen wat wij willen, met ons meedenken en met goede oplossingen komen. Ik had er dus alle vertrouwen in dat ze ons ook met dit vraagstuk goed zouden helpen."  

Onze PowerPlatform-consultant Chris begeleidde het traject met JobTrans, van de inventarisatie van de wensen tot het bouwen van de app. Wil-Jan is heel tevreden met het resultaat: "Het is een snelle en slimme app geworden. Cursisten kunnen nu eenvoudig in de app de presentielijsten tekenen. Dankzij de implementatie van objectherkenning via AI worden deze gegevens automatisch teruggekoppeld aan de instanties waar wij me samenwerken, in het format dat zij hanteren. Daarnaast kunnen onze instructeurs en frontoffice-collega's dankzij de app veel efficiënter samenwerken.

Chris

Onze Chris ging aan de slag met een snelle en slimme PowerApp. Hij trainde een AI-model  om de gegevens uit de presentielijsten te herkennen en terug te koppelen aan de instantiese waar JobTrans me samenwerkt.

Toekomstmuziek  

Wil-Jan is zo enthousiast over de mogelijkheden die de PowerApp heeft gecreëerd, dat het deuren heeft geopend voor toekomstige digitaliseringsprojecten. "De toegevoegde waarde van de AI-functionaliteit kunnen we in de toekomst ook in andere processen benutten, zoals het bijhouden van de opleidingen die onze klanten hebben gevolgd. JobTrans is van plan om samen met yellow arrow verdere stappen te zetten in de digitale transformatie, in combinatie met AI. Dit is nog maar het begin."  

Vergelijkbare cases

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!