Nieuwe werkplekken voor Van den Berg Accountants

Op een dag kwam hij gewoon binnenlopen, Benny de Weerd van Van den Berg Accountants en Belastingadviseurs uit Nunspeet. Hij wilde over op moderne, toekomstbestendige werkplekken en vroeg ons om hulp. Een thuiswedstrijd, daar hadden wij wel oren naar!

Maak adviesafspraak
VandenBerg1
Bedrijfsomvang
9
Locatie
Nunspeet
Branche
Accountancy
Toepassingen
Microsoft 365
Microsoft Teams
Sharepoint

Van den Berg Accountants en Belastingadviseurs is een bekend kantoor in Nunspeet. Met negen man en vrouw sterk helpen ze vooral het midden- en kleinbedrijf uit de regio met financiële rapportages, fiscale aangiften en advies. Dat doen ze vanuit een prachtig jarendertigpand in het centrum van het dorp.

Lange tijd werkten ze op een oude server, die ze graag wilden vervangen. “Er moest een nieuwe server komen, maar het liefst wilden we in de cloud werken”, vertelt Benny de Weerd, vennoot en accountant bij Van den Berg. “Mee met de tijd. Onafhankelijk van tijd, locatie en apparaat met collega’s samenwerken. Helaas was onze softwareleverancier nog niet zover: belangrijke applicaties moeten nog vanaf een server draaien. We moesten vaak dezelfde handeling uitvoeren, lang wachten. Heel inefficiënt.”

Een bekend verhaal uit de accountancywereld. We hoorden het eerder bij AKSOS.

Hop, in de cloud

Op zoek naar digitale vooruitgang kwam Benny bij ons terecht. “We zochten een lokale partij die groot genoeg was. Een die ons continuïteit kon bieden: ons werk móet doorgaan. Yellow arrow legde in korte tijd onze pijnpunten bloot en gaf goed onderbouwd advies. Zo wonnen ze ons vertrouwen.”

Wat we adviseerden? Compleet nieuwe werkplekken. De oude server de deur uit. Voor het hoognodige een kleine server ernaast. En wat nu in de cloud kan, hop, in de cloud. Mark ging er voor ons mee aan de slag: “Alle medewerkers kregen nieuwe laptops en schermen. Hun bestanden hebben we overgezet in de cloud: data staat niet meer op de server maar op OneDrive. En we introduceerden Microsoft Teams voor de communicatie onderling. Daarnaast vereenvoudigden we hun netwerk. Voor de veiligheid vervingen we de switchers en routers. Dreiging van buitenaf wordt nu automatisch geblokkeerd.”

VandenBerg5

"Als ik had geweten dat het zo eenvoudig ging, had ik de overstap veel eerder gewaagd"

Benny de Weerd
vennoot en accountant bij Van den Berg (op de foto rechts)

Geen gedoe bij yellow arrow

Voor het team van Van den Berg een flinke verandering. Dacht Benny. “Ik vond het spannend”, geeft hij toe. “Alles werkt nét even anders, de medewerkers moet je mee krijgen. Het is altijd gedoe.” Niet bij yellow arrow. Jeroen gaf een training over de nieuwe werkplek. Dat ging de medewerkers goed af, want één training was voldoende. In de manier van werken veranderde niet veel. Alles werd vooral inzichtelijker en veiliger. Benny: “Het werd beter, dus iedereen was enthousiast. Als ik had geweten dat het zo eenvoudig ging, had ik de overstap veel eerder gewaagd.”

Service met servers

Tussendoor werd het pand van Van den Berg verbouwd en verhuisde het kantoor tijdelijk naar de hoek Marconiweg/Edisonweg. Zo werden we ineens overburen. En zoals een goede buur én IT-partner betaamt, hielp Mark ze met de verhuizing: “We legden een tijdelijk netwerk aan en verhuisden uiteraard de nieuwe werkplekken en server.” Toen hun kantoor geüpdatet was, zetten we alles weer terug. “Geweldige service”, blikt Benny terug. “Je hebt met zo’n verbouwing en verhuizing al genoeg aan je hoofd. Heel fijn dat yellow arrow dit uit handen nam.”

VandenBerg6

"De verwachtingen van yellow arrow waren hoog en die hebben ze waargemaakt"

Benny de Weerd
vennoot en accountant bij Van den Berg

Nunspeets onderonsje

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. Benny: “De verwachtingen van yellow arrow waren hoog en die hebben ze waargemaakt. Onze werkplekken bevallen heel goed. Ook de support voldoet aan de wensen: vragen worden snel beantwoord en problemen meteen opgelost. Ook fijn: toen er een nieuwe laptop ingericht moest worden, brachten we ‘m ’s ochtend even langs en was het ’s middags al geregeld. Daar houden we van in Nunspeet.”

Vergelijkbare cases

Klaar om aan de slag te gaan?
Vertel ons waar je heen wilt met jouw organisatie, dan selecteren wij de oplossingen. Helder en onafhankelijk!